HTML

Keményebb keverék

Minden, amit a Forma 1-ről gondolok. Struktúra, logika és rendszer nélkül.

Friss topikok

  • : Na, blogmotor megviccelt, szóval azt akartam mondani, hogy más csapatoknál ez a teljesítmény, amit... (2010.04.18. 20:34) Ferrari bungee jump - a kötelet odakötötte valaki, gyerekek?
  • frontember76: @v.r.a.i.k.k.i: én remek pilótának tartom, és nagyot nőtt a szememben az elmúlt években, de össz... (2010.03.30. 22:48) ausztrál rákkendroll
  • raikkicsávó: Gratulálok az írásodhoz ! Jók a meglátásaid! Az FIA olyan ismerősen működik: fejetlenség,kiskapuk... (2010.03.22. 09:22) FIA - már megint mi ez az egész?
  • tfefe: Szia Fronti! A lényeggel egyet értek. Én is azok közé tartozom, akik szerint várni kell még mit h... (2010.03.17. 17:41) Recept dögunalom ellen
  • Hugo Stiglitz: USF1 hivatalosan is bedobta a törülközőt... (lásd autosporton), gondoltam megemlítem Amúgy nagyon... (2010.03.02. 23:02) Új csapatok - ez valami vicc?

2009.11.23. 20:07 frontember76

Rosberg, most vagy soha

Nincs több duma, nincs több kifogás, nincs több csodagyerek-csak-rossz-a-csomag. Itt és most van. Aláírtad azt a papírt, amiért minden fiatal autóversenyző lekönyökölne mindenkit, és most ott állsz a lehetőség kapujában. Kész szerencséd, hogy van néhány hónapod felnőni a nyomáshoz, a feladathoz, az elvárásokhoz csapaton belül és kívül.

2006-ban csodagyerekként jöttél, az új generáció egyik első, sőt, talán az első tagja voltál. Még vezettél Sumi "ellen". Mindenki arról beszélt, hogy valamit hatalmasat fogsz csinálni a F1-ben. Aztán a csomag nem volt egészen alkalmas arra a csodára, de villantottál itt-ott, megmutattad a körmeidet néhány alkalommal. Micsoda őrületes pech, hogy 1 évvel később megjött a másik csodagyerek, akit legyőztél még 2004-ben, aztán ellopta a show-t. Sőt, 2 éven keresztül róla szólt a show. Azannyát. Te meg vártál, vártál, gondolom csikorogtak a fogaid. De kivártad.

Rengeteget tanultál. Rengeteget fejlődtél. De az éhséged nem csillapodott, sőt. 4 éve egy futamot sem nyertél, egy pole-od sem lehetett. Most lehet. Most aztán aláírtál a mai F1 egyik legnagyobb párosához, a Brawn-Haug kettőshöz. A kocsiddal ezután nem lesz gond. A taktikával ezután nem lesz gond. Pénzhiánnyal ezután nem lesz gond.

Hogy ki lesz a csapattársad, mindegy. Meg kell verned akkor is, ha Sumi lesz. Ezután odavághatsz a többinek. Lewisnak, Jensonnak, Fernandonak, Felipének, mindegyiknek. Oda is kell vágnod.

Jenson 10 évet várt egy lehetőségre, aztán amikor megjött, lecsapta. Lehet, hogy soha többet nem lesz neki, de azt az egyet brilliánsan kihasználta. Rád is ez vár. Nem tudhatod mi lesz 2011-től. Ha most nem villantasz, méghozzá hatalmasat, a kegyetlen F1 daráló elkap. Nézd meg Massát. Nézd meg Webbert. Nézd meg Barrichellot. Versenyeket nyertek, VB címért küzdöttek. Mégis a legtöbben vállat vonnak rájuk. Mennyire durva, hogy sokan még Buttonre is vállat vonnak, pedig ő világbajnok!!

A legnagyobbak klubjába nagyon-nagyon ritkán osztanak belépőt. A rajongók alig várják, hogy megtörténjen. A rajongók szigorúak, de szeretnek a vállukra emelni benneteket. Hamiltonnak sikerült. Vettel már elindult az úton, de még nem ért oda. De kissé előtted jár. De még behozható.

A csapatod, a németek, Ross Brawn a legmagasabb szintű elvárásokkal fog kezelni. A csapattársad akárki lesz, ugyanolyan éhes lesz, mint te. Ha Raikkönen lesz, akkor még a világbajnoki arany, a 18 futamgyőzelem, és a múltja is nyomasztani fog. Messze a legjobb csapattárs lesz, akit valaha kaptál.

Iszonyú nehéz lesz. De az igazán nagyoknak sosem volt nagyon könnyű az útjuk. Te valamiért kaptál 4 tanulóévet. Valamiért kaptál 4 év türelmet a rajongóktól, akik a mai napig nem legyintenek rád, hanem a fiatal tehetséget látják benned.

Ideje megszolgálni a bizalmat. Elsősorban a szurkolókét, aztán Brawnét, és a Mercedesét. Több ilyen lehetőséged nem lesz. Mostantól vagy a világbajnoki címért küzdesz minden évben, amíg F1-es pilóta vagy, vagy látványosan rajtad kívülálló okok miatt nem küzdhetsz érte, vagy rád legyint a cirkusz úgy 2 szezon múlva.

Rajtad áll. Én nagyon kíváncsi vagyok, és drukkolok is neked. Nyomjad neki, ha már ilyen álomhelyre csöppentél, öregem. Úgy nyomjad, ahogy életedben soha nem is gondoltad, hogy lehet nyomni.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyebbkeverek.blog.hu/api/trackback/id/tr301547139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-ap- 2009.11.23. 22:27:25

3 tény a bejegyzéssel kapcsolatban:
- Nemrég volt hasonló a Williams BMW csapattal: a szétválás után egyik sem tudta megismételni a közös sikereket.
- Nemrég volt hasonló a BAR Honda csapattal: miután gyári alakulat lett, rendesen visszaesett
- "csodagyerek-csak-rossz-a-csomag": Vettel 1,5 éves pályafutása a Toro Rossónál sem volt könnyebb, mégis nagyságrendekkel maradandóbb
- az ún "gyári" csapatokat az utóbbi időben (a Ferka kivételével) a partnercsapatok mintha vernék...
Ezek után érdemes lenne azon gondolkodni hogy mik az elvárások Rosberggel, illetve a csapattal kapcsolatban. Ne legyenek illúzióink.

gorgizz 2009.11.23. 23:48:30

Ööö, Rózsi valóban megverte egyszer Hamiltont két ponttal, de az nem GP2 volt, hanem F3 még 2004-ben és Hamilton azt az évet élete mélypontjaként emlegeti, és majdnem ki is rúgta a McLaren. Rosbergnek az már amúgyis a második szezonja volt ott, Hamilton a 2005-ben 20-ból 15-öt nyert...

Nem hinném, hogy Lujzi ellopta a show-t, egyszerűen csak jobb :)

frontember76 · http://kemenyebbkeverek.blog.hu/ 2009.11.23. 23:56:38

@gorgizz: teljesen igazad van, kijavítottam. Köszi a kommentet...:)
süti beállítások módosítása