HTML

Keményebb keverék

Minden, amit a Forma 1-ről gondolok. Struktúra, logika és rendszer nélkül.

Friss topikok

  • : Na, blogmotor megviccelt, szóval azt akartam mondani, hogy más csapatoknál ez a teljesítmény, amit... (2010.04.18. 20:34) Ferrari bungee jump - a kötelet odakötötte valaki, gyerekek?
  • frontember76: @v.r.a.i.k.k.i: én remek pilótának tartom, és nagyot nőtt a szememben az elmúlt években, de össz... (2010.03.30. 22:48) ausztrál rákkendroll
  • raikkicsávó: Gratulálok az írásodhoz ! Jók a meglátásaid! Az FIA olyan ismerősen működik: fejetlenség,kiskapuk... (2010.03.22. 09:22) FIA - már megint mi ez az egész?
  • tfefe: Szia Fronti! A lényeggel egyet értek. Én is azok közé tartozom, akik szerint várni kell még mit h... (2010.03.17. 17:41) Recept dögunalom ellen
  • Hugo Stiglitz: USF1 hivatalosan is bedobta a törülközőt... (lásd autosporton), gondoltam megemlítem Amúgy nagyon... (2010.03.02. 23:02) Új csapatok - ez valami vicc?

2009.10.21. 22:26 frontember76

Kimi - az isten szerelmére, mondd már meg!!

Elég régóta nézem már a cirkuszt ahhoz, hogy tudjam, a kötelező táncok nélkül nincs mulatság. Nem lehet csak úgy ukmukkfukk lenyilatkozni a témát, főleg a pilótapiac domináns szereplői esetében, hiszen akkor 1 hét alatt kiderülne az egész sakkparti, mi meg elunnánk magunkat februárig. Ugyanakkor érdekes, hogy van vagy 8 pilóta, akinek fix helye van 2010-re (Red Bull, Ferrari, Toro páros, Kubica, Hamilton), a többi elég képlékeny. Ja, hogy Kubica fölött esetleg eladják a csapatot, a 3 új közül valaki visszalép, a Sauber mégis elindul, a Toyota kilép, ezek csak amolyan plusz gegek a műsorban. Zárójelben jegyezzük csak meg, hogy egy a szemét mocsok hitlerbírálós, Sennahalálánakörülős Ecclestone azért komoly pali, kevesen tudnák ezt a műsort utánacsinálni..másoknak évekig tart egy 2 hónapos reality megszervezése, a pasas meg 30 éve nyomatja a világ egyik legnagyobb, biztosan legdrágább, és legnézettebb valóság-showját, amit párhuzamosan 100 országban néznek...őrület.

Egyszóval a rohadt életbe, türelemetlen vagyok Kimi miatt. Ez a rally-duma nem látszik megvalósulni, pedig jó elmélet volt a Loeb jön, Citroen üres marad, Kimi Vb esélyes rally-autóba ül elmélet - de a Robertson family valami okosságon töri a fejét. Legalábbis ha Loeb Abu Dhabiba sem jön, az legalábbis egy jel. Ettől még jöhet utána állandóra, de kevés esélyét látom.

Amúgy rohadtul logikusnak tűnt ez a McLarenbe menés, Santanderrel számlát fizettetős szitu - én továbbra is azt gondolom, hogy ez a legsanszosabb megoldás, de az is valószínű, hogy találtak valami olyan pénzügyi megoldást, hogy a Santander ne fizetést adjon Kiminek 2010-re folyamatosan, hanem egyszeri kifizetés most, aztán mehet, ahová akar. Ezzel a Robertsonok elintézték, hogy ne legyenek a McLarenhez kötve, hiszen a többi ajánlat is érdekes lehet.

A Toyotán kívül még két ajánlatról beszélnek. A Toyota amúgy pazar ötlet lenne, Kimi pont annyival jobb Ralf Schumachernél, Trullinál és Glocknál, amennyi az élvonalhoz, a futamgyőzelmekhez hiányzik/hiányzott. De ehhez rá kéne áldozni 3+2 évet, az első év rámenne az átállásra, és garancia sincs. Ez nem elég Kiminek. Ő Bahreinben oda akar verni a vörösöknek. Nincs ideje, se kedve szöszölni. Jó kocsi, jó kiszolgálás, oszt nyerek, gyerekek. Nem bonyolult sport ez...

A másik kettő meg értelemszerűen a McLaren, meg a Brawn. Előbbi logikus, de Hamiltonnal meg kell küzdeni, aki egy kis nyafit már el is helyezett a sajtóban, nem mintha számítana, mert méltó ellenfele lenne Kiminek azonos kocsiban is. Ideálisak lennének azt gondolom. Ahogy Buttonnal is. Ott szerintem csak az a gond, hogy nincs évi 20 millió euró Kimi fizetésére, és Button joggal kapna szívattakot, ha a társa ugyanúgy egyszeres VB-ként 2,5-szer annyit keresne, mint ő, aki nekik nyert címet.

Dehát csodákat már láttunk a Forma 1-ben, és épeszű F1 szurkolók azért szorítanak, hogy Kimi maradjon, mert egy színfolt. Ő meg valószínű csak azt akarja, hogy legyen egy épeszű csapat egy remek főnökkel, egy bitang gyors kocsival, és a többi neki mindegy. A pénz sem valószínű, hogy érdekelné, egyrészt mert már keresett jövőre 25 gurigát, másrészt meg ha tudná, hogy hol kap biztosan VB esélyes kocsit, ingyen is beülne.

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyebbkeverek.blog.hu/api/trackback/id/tr501466562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lezuzius 2009.10.22. 00:03:54

Eloszor is: nagyon birom a blogot, kituno irasok.
Masodszor: tenyleg megy a kodosites Kimi ugyben, Toyota kockazatosnak tunik (maradnak-mennek, ha maradnak csokkentik a koltsegvetest).
Szerintem Kimi mar dontott csak nem titkoljak (ha pl. a mcLarenhez meg akkor ne legyen az hogy most nem hajt a Ferrarival a 3. helyert a leendo csapata ellen)

Wysa88 2009.10.22. 13:16:19

Mióta elindítottad a blogot, azóta várom a Kimivel kapcsolatos bejegyzést. A tartalommal nagyjából egyetértek, de a pénzzel kapcsolatos hírek összezavartak. A Toyota üzlet egyszerűen nem lehet komoly, mióta Kimi az F1-ben van, a debütáló évet leszámítva csak nagycsapatnál volt, erre most odamenne egy futamgyőzelem nélküli csapathoz? Kizárt. McLarennél pedig Hamilton az akadály minden szempontból. Pedig micsoda páros lehetne! Szóval sztem rally lesz belőle. Isten adja, h ne legyen igazam, de ez az érzésem.

Kimike18 2009.10.23. 22:39:19

Én is a Rallyt érzem a legesélyesebbnek....de ne legyen igazam.

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2009.10.25. 17:57:50

Wysa: De akkor most reálisan hova mehetne? Ha erről az oldalról közelítjük meg, minden leendő csapatában van valami buktató, úgyhogy szerintem ezek közül a legkisebb rosszat lehet csak választani. Már, ha választhat. Hamilton keresztbetehet a McLarennél, a Toyotánál Kimi managerre kevesli a pénzt, ebből következik, hogy a Brawnhoz meg főleg nem igazol. Na most akkor mi van? Ezeket végiggondolva már a rally is esélyesebb (sajnos)...

Wysa88 2009.10.26. 20:08:08

Nyiz, nagyjából azt írtam, amit Te. Az érzésem az, h visszavonul. Amit szeretnék az az, h menjen a McLarenhez és versenyezzen úgy, mint 2005-ben. Nem érdekel ha nem nyeri meg a VB-t, csak legyen meg az esélye és menjen úgy, mint akkor. Szomorú lenne, ha a pénz lenne az akadály. És fura elgondolni, h lehet, h 6 nap múlva látjuk utoljára versenyezni.

donpapa82 2009.10.26. 21:01:50

Húú de sokan fogjuk szidni a Santandert meg a Ferrarit ha Kimi befejezi esetleg!Remélem összejön a Mclaren szerződés és akkor el lehet kenni a vörösöket jövőre.GO KIMI!

itsme88 2009.11.18. 09:06:30

Most, hogy megmondta, várjuk szeretettel a blogbejegyzésedet :) Remélem, nem pazarolod el a sziporkáidat a formulára, mert nekem már a bevezető is elég volt az antidrukkerekből tegnap éjjel. A teljes kibontakozást nem tervezem követni. Az értelmes beszélgetések pár emberrel hiányozni fognak, de ehhez a szinthez én már nem vagyok elég mazochista :)
süti beállítások módosítása