HTML

Keményebb keverék

Minden, amit a Forma 1-ről gondolok. Struktúra, logika és rendszer nélkül.

Friss topikok

  • : Na, blogmotor megviccelt, szóval azt akartam mondani, hogy más csapatoknál ez a teljesítmény, amit... (2010.04.18. 20:34) Ferrari bungee jump - a kötelet odakötötte valaki, gyerekek?
  • frontember76: @v.r.a.i.k.k.i: én remek pilótának tartom, és nagyot nőtt a szememben az elmúlt években, de össz... (2010.03.30. 22:48) ausztrál rákkendroll
  • raikkicsávó: Gratulálok az írásodhoz ! Jók a meglátásaid! Az FIA olyan ismerősen működik: fejetlenség,kiskapuk... (2010.03.22. 09:22) FIA - már megint mi ez az egész?
  • tfefe: Szia Fronti! A lényeggel egyet értek. Én is azok közé tartozom, akik szerint várni kell még mit h... (2010.03.17. 17:41) Recept dögunalom ellen
  • Hugo Stiglitz: USF1 hivatalosan is bedobta a törülközőt... (lásd autosporton), gondoltam megemlítem Amúgy nagyon... (2010.03.02. 23:02) Új csapatok - ez valami vicc?

2009.11.30. 22:13 frontember76

Mit forralsz, Schumi?

Kicsit olyan érzésem van, mint a szűzlánynak, akinek először nyúltak a pólója alá. A buli kezdetéig kézben tartotta az eseményeket, most megtört a jég teteje, aztán ideje eldönteni, hogy most akkor tetszik ez az egész, vagy nem?

Egész eddig én is azt hittem, hogy tudom, mi történik a Sumi-return kapcsán. Oké, lement az első szett a Massa-baleset kapcsán, volt tie-break is, Sumi végül nem nyert. Persze nem egy vesztes alkat, gondoltam, nyilván lesz alkalma visszajönni, és vissza is fog. A 2. menet eleve nagyon szarosan indult ezzel a 3. autós nyomorral, amit Montezemolo nyomott a sajtóban - ő sem gondolhatta komolyan, hogy a F1-ből ingyencirkuszt csinálhat, valamint hogy megalázhat egy Schumachert annyira, hogy visszatérni élesben már kevés vagy öreg, de van itt egy ajándék-kocsi bónuszban, amivel matinézhatsz tét nélkül, ha van kedved. Nem kell mindenhol elindulni, csak úgy az íze kedvéért. Hát ezt inkább ne.

A mostani kis keringő ezzel a Mercedes-GP dologgal kicsit bosszant, be merem vallani. Azért bosszant, mert sikerült eljuttatni a médiahíreket, és nyilatkozatokat egy olyan kellemes szintre, ahonnan bármelyik megoldás tulajdonképpen ellenszenves, túlságosan cukormázas, és szerintem nem így kellett volna. 

Ha nem jön össze a Mercedes GP, és nem fog versenyezni, a szurkolói, meg az összes többiek ennyi Haug, Weber, Sumi és egyéb nyilatkozat után úgy fogják érezni, hogy nyáron már lejátszottuk ezt egyszer, bammeg, most minek kellett még egyszer bohócot csinálni mindenkiből? Egyszer elment a "nyakas" sztori, de erre a második tökönrúgásra tutira egyik régi MS rajongónak nincs szüksége. Joggal lesznek morcosak.

Ha meg eljön a Ferraritól, és beül versenyezni a Mercedes GP-be, akkor egyik szemünk nevet (kezünket meg dörzsöljük a Sumi-Alonso-Hamilton-Massa-Button-Rosberg-Vettel(!!!) felállásokon). Ebben az esetben minden fiatal gyerek odavághat az öregnek, számolgathatjuk, hogy Rosberget az öreg Brawn végül bepakolja padavannak Sumi mögé, vagy simán hagyja a torkának menni (neki is menne, de rögtön...). Láthatnánk Vettelt a példaképe ellen, láthatnánk Sumit ezüstnyílban a Ferraris Alonso ellen (asztakurva....:D), láthatnánk Massa-Sumi párbajt élesben, szóval csemege lenne bőven. Írni lenne miről.

És a család? Az "öcsém"? A csöpögős duma meg a többi? Mi, nem-Ferrarisok nyilván legyintenénk azzal, hogy ez-üzlet-mi-megmondtuk, de a lelkem mélyén be kell látni, irtóra sajnálnám az igazi tifosikat, a vérbeli drukkereket, akiknek minden bizonnyal meghasadna a szívük azt látva, hogy Todt, és Brawn után a "harmadik harmad" is távozik az aranycsapatból, ráadásul az a harmad, amelyik a leginkább reflektorfényben volt végig, akit tényleg szívükbe zártak, aki ugrált a dobogón, stb.

Röviden srácok el van ez tolva amúgy igazán. Talán nem kellett volna ennyire ugyanazt akarni: Haug is, Weber is, Sumi is kicsit lovagolni akart ebben a napfényben, ebben a médiaérdeklődésben, kicsit feledtetni a nyak-sztorit, a Mercinek feledtetni Buttont és azonnal hírverést csinálni, egyszóval jó volt ez mindenkinek, csak az eredmény is jó lesz-e?

Pl van-e értelme Suminak versenyezni? Legyünk egy pillanatig reálisak, és a fenti szép csaták reményén túl gondoljuk végig, hogy ennek mi a túró értelme van? Azonkívül, hogy megadja az esélyt és a hatalmas motivációt a fiatal srácoknak, hogy elkalapálják, mit akar bizonyítani? Hogy még most is versenyképes? Sumitől az első időmérőtől kezdve mindenki pole-t és győzelmet, VB címért versenyzést akarna látni. Persze jön majd a 3 kihagyott év, jön majd a kor, a nehéz visszatérés, de legyünk korrektek, ez kit érdekel? Ha Lendl holnap elindulna a US Openen, vagy Sampras, érdekelne, mennyire öreg? Lótúrót. Elfogadnád Jordantől, hogy már blokkolják a világhírű turn-around-jump-shot-ját? Fenét. Ha pályára lép, győzzön. Vagy szép nyugdíjat kívánunk, elismerve és nagyon tisztelve minden eddig elért eredményt, ami méltán tette mindegyiket legendássá.

A legendának sok ismérve van, egyet azonban mindig megkövetelünk tőle. Hogy nyerni akarjuk őt látni. Vagy drámaian veszíteni, méltón elbukni. De azt soha, semmikor, semmilyen legendától nem akarjuk látni, hogy elmúlt felette az idő. Ez az, amitől minden legenda kíméljen meg minket.

Ennek fényében kell, hogy Schumi döntsön. Remélem, hogy eszerint dönt.  

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyebbkeverek.blog.hu/api/trackback/id/tr931565093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ven 2009.11.30. 22:33:17

hülye lenne visszajönni. pláne egy mercedesben...

anett9 2009.12.15. 12:48:18

Egy dolog írja felül a Ferrari-szeretetemet. Michael Schumacher. Ez nem kérdés.
süti beállítások módosítása