HTML

Keményebb keverék

Minden, amit a Forma 1-ről gondolok. Struktúra, logika és rendszer nélkül.

Friss topikok

  • : Na, blogmotor megviccelt, szóval azt akartam mondani, hogy más csapatoknál ez a teljesítmény, amit... (2010.04.18. 20:34) Ferrari bungee jump - a kötelet odakötötte valaki, gyerekek?
  • frontember76: @v.r.a.i.k.k.i: én remek pilótának tartom, és nagyot nőtt a szememben az elmúlt években, de össz... (2010.03.30. 22:48) ausztrál rákkendroll
  • raikkicsávó: Gratulálok az írásodhoz ! Jók a meglátásaid! Az FIA olyan ismerősen működik: fejetlenség,kiskapuk... (2010.03.22. 09:22) FIA - már megint mi ez az egész?
  • tfefe: Szia Fronti! A lényeggel egyet értek. Én is azok közé tartozom, akik szerint várni kell még mit h... (2010.03.17. 17:41) Recept dögunalom ellen
  • Hugo Stiglitz: USF1 hivatalosan is bedobta a törülközőt... (lásd autosporton), gondoltam megemlítem Amúgy nagyon... (2010.03.02. 23:02) Új csapatok - ez valami vicc?

2009.10.21. 23:01 frontember76

Szép munka, Jenson!

Egész egyszerűen le kell szarni, amit a fanyalgók, a fejüket ingatók, és a ciccegők mondanak. Ez férfias munka volt, öregem. Kétszer annyi futamot nyertél, mint Vettel, aki utánad a legtöbbet nyerte, és ha a tabella 2-3-4. helyezettje összeadja idei futamgyőzelmeit, akkor kiderül, hogy hárman tudtak többet nyerni együtt, mint te egyedül. Ezek után aki szerint nem érdemled meg a világbajnoki címet, azt inkább hagyjuk.

Az sem kifogás, hogy a nagy csapatok szenvedtek, meg másképp értelmezték a szabályt. Akkor senki sem emelt szót, amikor Schumacher agyonnyerte magát, hogy bezzeg a kiscsapatok szenvedtek, ez így nem ér. A Brawn sikere annál nagyobb, minél jobban szenvedtek a többiek. Ezek szerint csak nekik sikerült tökéletesen beletalálni a szabályokba. Ha huszan nekimennek egy hegynek, és mindenki elfárad és megáll féltávon, senki sem mondja majd arról az egyől, aki pikkpakk felment a csúcsra, hogy ezt nem érdemelte meg, mert a többi félúton megállt, és így tök könnyű volt.

Jenson hatalmas dolgot tett, és teljes joggal boldog és büszke a végtelenségig. Ebben a sportágban a pilóták 90%-nak soha, semmikor nincs esélyük a nagy dobásra. A maradék 10%-nak valamikor eljön a sansz, általában csak egyszer. Van egy tökéletes év, amikor összejönnek a dolgok, a kocsi, a riválisok, úgy minden. És akkor jön a nagy pillanat - akkor van a soha vissza nem térő alkalom, hogy a pilóta megragadja élete lehetőségét, és valóra váltsa az álmát. Sokaknak nem sikerül. Sokan elbuknak még az elején. Sokan nem bírják el a terhet. Sőt. Még a legnagyobbak sem mindig bírják a terhet. Még VB címmel a zsebükben sem mindig, ugyebár. Gondoljuk Hamiltonra 2007-ben, vagy Schumacherre 1997-ben.

Jenson viszont élt a lehetőséggel, és akkor nyert futamot, amikor lehetett. Addig, amíg lehetett. Mások 10 év alatt mindenféle versenyeket megnyernek, emlékezetes dolgokat művelnek, nagy pillanataik vannak. Buttonnek tulajdonképpen egyetlen évbe sűrítve kapta meg mindazt, ami egy teljes karrierhez elég. Monacoi győzelem. 6 győzelem, fantasztikus évkezdés. Világbajnoki cím.

Nincs, aki bírálhatná, nincs, aki joggal kritizálhatná. Hogy nem állt egész évben dobogón? Hogy az év második fele nem úgy sikerült? Na és? Ha az utolsó 7 futamból nyert volna hatot, ki mondaná, hogy nem érdemli meg? Ki fanyalogna erre? Senki. És nem is lenne igaza. Minden futamot nem lehet megnyerni. Minden fajta pályán nem lehet győztes a kocsi, ilyen szoros mezőnynél. Minden versenyen nem lehet dominálni főleg akkor, ha adott 2 legendásan erős csapat, amelyik szörnyen kezdi az évet, aztán beindítják a rakétákat, és legázolják a mezőnyt a fejlesztési versenyben. Nem az a zseni aki meg tudja állítani őket. Az a zseni, aki számol a fejlődésükkel, és akárhogy fejlődnek, esélyt sem ad nekik arra, hogy beleszóljanak a világbajnokságba.

Rendkívüli munka, Ross. Rendkívüli teljesítmény, Jenson. Tiszta szívből gratulálok hozzá.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyebbkeverek.blog.hu/api/trackback/id/tr621466625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása