HTML

Keményebb keverék

Minden, amit a Forma 1-ről gondolok. Struktúra, logika és rendszer nélkül.

Friss topikok

  • : Na, blogmotor megviccelt, szóval azt akartam mondani, hogy más csapatoknál ez a teljesítmény, amit... (2010.04.18. 20:34) Ferrari bungee jump - a kötelet odakötötte valaki, gyerekek?
  • frontember76: @v.r.a.i.k.k.i: én remek pilótának tartom, és nagyot nőtt a szememben az elmúlt években, de össz... (2010.03.30. 22:48) ausztrál rákkendroll
  • raikkicsávó: Gratulálok az írásodhoz ! Jók a meglátásaid! Az FIA olyan ismerősen működik: fejetlenség,kiskapuk... (2010.03.22. 09:22) FIA - már megint mi ez az egész?
  • tfefe: Szia Fronti! A lényeggel egyet értek. Én is azok közé tartozom, akik szerint várni kell még mit h... (2010.03.17. 17:41) Recept dögunalom ellen
  • Hugo Stiglitz: USF1 hivatalosan is bedobta a törülközőt... (lásd autosporton), gondoltam megemlítem Amúgy nagyon... (2010.03.02. 23:02) Új csapatok - ez valami vicc?

2009.12.03. 15:21 frontember76

Kimi a rallyban

A fene azt a hülye reménykedést az ember fejében. Pedig hetek óta tény a tény, mi mégis addig csűrtük-csavartuk a dolgot, ameddig csak lehetett, de ma pont került a sztori végére. Én a magam részéről továbbra is azt gondolom, hogy versenyzői tudás, született tehetség, reklámérték szempontjából kurva nagy baromságot csinált a Mercedes GP, amiért hagyta lelépni Kimit. Persze lehet, hogy eszébe sem jutott velük menni. Ahogy továbbra is azt gondolom, hogy kurva nagy baromságot csinált Bernie Ecclestone, amiért hagyta Kimit elmenni. Persze tudom, hogy azért engedte el, mert 2007 után sem lett belőle marketing-pojáca, és kereskedelmi értelemben (de csak abban) kifejezetten rossz világbajnok volt, hiszen sokkal több bőrt is engedhetett volna lerántani magáról, sokkal több eseményen, interjúban, reklámban, filmekben, valóság-showban, plakáton és egyéb hülyeségeken is részt vehetett volna, amivel ő is, meg főleg a megrendelő cégek még sokkal több pénzt kereshettek volna. Történt, ami történt, hagyták elmenni, ő meg el akart menni.

Mert azt azért tegyük tisztába, még mielőtt a sok fanyalgó alkoholistás-kiégettkimis transzparens előkerül, hogy Kimi azért nem indul jövőre, mert nem akar indulni jövőre. Nem azért marad ki, mert nem jutott neki hely, ez a gondolat is olyanok agyából pattant ki, akik szerint létezik mázlis VB cím ebben a sportban. Kimi ha akart volna, megfelelt volna a McLaren igényeinek, mert beleegyezett volna mindenbe, és ha akart volna, ingyen elment volna Mercihez Haug meg a Zseni szárnyai alá. Nem akart. Mást akart. Megunta a kockás zászlósra kivilágított szállodás pályákat, megunta a mindennap ugyanazt kérdező 400 újságírót, megunta a hihetetlen időt és energiát emésztő "egyéb" kötelezettségeket. Más irányba fejlődik ő és a Forma 1. Más akar Kimi és a Forma 1. Kimi azt szeretné, ha a futamok lennének a legfontosabbak a szériában, nem pedig a futam előtti-utáni parádék, meg integetések. Kár érte, mert ő már nem is tagja annak a régi generációnak, ami a Forma 1 aranykora volt a 80-as években, de ő az utolsó, aki még úgy élt, úgy viselkedett, olyan pasas volt, mint azok ott, akkor régen.

Ez a helyes kis szedett szemöldökű kozmetikusok által karban tartott generáció nem Kimi sajátja. A WRC-ben lesz alkalma "elbújni", ha akar, ahogy lesz alkalma testközelből együtt lenni rajongóival, ha akar. És nem a rajongáson van itt a lényeg, ezt nem értik meg a Forma 1-ben, hanem azon, hogy "ha akar".

Sajnálom, hogy a mai Forma 1 olyan, hogy nevenincs csapatok és gyerekek fontosabbak a sport népszerűsítésének folyamatában, mint az, hogy egy aktív korú, sikerre éhes világbajnokot megtartson a sport. Sajnálom, hogy nem nézhetem meg, amint parancsolóan vezet Spa-ban, és talán nem láthatom többet azt a kicsit fáradt, kicsit lassú, valójában befelé örülő mosolyt, aminek pezsgőt fröcsköl a közepébe, mielőtt locsolni kezdi.

Nagyon-nagyon bízom benne, hogy minél részletesebben láthatom a rally pályafutásának minden egyes percét, és innentől legalább van abszolút kedvencem a WRC-ben is!

Végezetül pedig egy csak közvetetten idetartozó gondolat: ha már így esett a dolog Kimivel, akkor kívánom Heidfeldnek, hogy kapja meg élete nagy esélyét a Mercedes GP-ben. Ha DC, Rubens, és Jenson kaphatott egy váratlan esélyt a sorstól, akkor Heidfeld is megérdemli. Mutassa meg azt, amiről évek óta beszél, hogy csak a jó autó hiányzik. Lássuk.

Kimi, neked pedig ha visszajössz, ha nem, a legjobbakat kívánom, szívből.

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyebbkeverek.blog.hu/api/trackback/id/tr961571355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kedit 2009.12.03. 17:50:05

Sajnálom nagyon, hogy ez lett a vége.

KimsterLuk 2009.12.04. 11:16:14

Ez a beszéd Fronti, nagyon jó a cikk, sajnos igazad van Kimivel kapcsolatba. Túl sok a smink az F1-ben. Sok szerencsét Kimi!!!

andistvan 2009.12.04. 14:36:16

Sajnálom, hogy elment Kimi az F1-ből, nélküle szürkébb lesz ez a sport.
A fél mezőny szurkolótáborát leamortizálta ez a 2009-év. Jómagam a BMW miatt szomorkodom, a Hondások másodszor veszítik el a kedvenc csapatukat egy éven belül, Toyota, Renault? És most Kimi.
Kíváncsi leszek a jövő évi jegyeladásokra:)

go McLaren! 2009.12.04. 15:02:06

csípem az írásaidat :)

go McLaren!

2009.12.06. 14:36:39

Csalódott vagyok, hogy Kimi elment az F1-ből, nem is nagyon érdekel tovább ez a felhypolt cirkusz, szinte csak az eladásról szól, nem a versenyről. Az igazi férfiak rallyban nyomulnak.

donpapa82 2009.12.07. 15:16:08

Aztán a rallyban elért sikereket is majd kérjük leírni 1 pár gondolatban Fronti!:):):)
Előre is köszi mert reméljük lesz miről írnod majd.GO KIMI!!!!!!!!!

Wysa88 2009.12.08. 12:55:58

Milyen igaz, jó lenne majd olvasni pár gondolatot Kimi rallys pályafutásáról :) Remélem hamar beletanul, hogy igazán profi szinten űzhesse ezt a sportot is.
süti beállítások módosítása