HTML

Keményebb keverék

Minden, amit a Forma 1-ről gondolok. Struktúra, logika és rendszer nélkül.

Friss topikok

  • : Na, blogmotor megviccelt, szóval azt akartam mondani, hogy más csapatoknál ez a teljesítmény, amit... (2010.04.18. 20:34) Ferrari bungee jump - a kötelet odakötötte valaki, gyerekek?
  • frontember76: @v.r.a.i.k.k.i: én remek pilótának tartom, és nagyot nőtt a szememben az elmúlt években, de össz... (2010.03.30. 22:48) ausztrál rákkendroll
  • raikkicsávó: Gratulálok az írásodhoz ! Jók a meglátásaid! Az FIA olyan ismerősen működik: fejetlenség,kiskapuk... (2010.03.22. 09:22) FIA - már megint mi ez az egész?
  • tfefe: Szia Fronti! A lényeggel egyet értek. Én is azok közé tartozom, akik szerint várni kell még mit h... (2010.03.17. 17:41) Recept dögunalom ellen
  • Hugo Stiglitz: USF1 hivatalosan is bedobta a törülközőt... (lásd autosporton), gondoltam megemlítem Amúgy nagyon... (2010.03.02. 23:02) Új csapatok - ez valami vicc?

2010.01.27. 14:35 frontember76

Csapaton belül - Red Bull

Nos, a Red Bull is biztosan feltette ősszel azt a kérdést, amit minden, erre a szintre érkező csapat fel kell, hogy tegyen magának: képesek vagyunk-e élcsapat maradni? Ez a szakértők szerint nehezebb, mint élcsapattá válni, azaz ez már a legmagasabb, legnehezebb szint még az F1-en belül is. A válasz nem könnyű, hiszen legalább 3 élcsapat-várományos van rajtuk kívül. Tegyük azt is hozzá, hogy a nagy négyesből ők azok, akiknek legkönnyebben "elnézzük", ha mégsem sikerül - titokban talán épp ezért szurkolunk is nekik, hogy legyen végre valaki, aki tényleg felnő a legnagyobbak mellé. Meg kell érteni azt is, hogy a Red Bull nem véletlenül került oda, ahol most van. A Toro Rossoval hatalmas mennyiségű adat birtokába kerülnek hosszú évek óta, dupla annyi versenyzőt próbálgathatnak, mint a többiek. Megszerezték Newey-t, aki elismerten a legnagyobb koponya Brawn mellett a paddockban. Üzleti hátterük betonból van, Horner minden elismerést megérdemel csapatvezetőként, Coulthard fejlesztői képességei 2009-re (épp, amikor már nem indult DC) beérni látszottak, Vettellel egy állatot igazoltak (már a Toroba is...) - egyszóval nem elkapkodott kis reklámfelületről van szó, hanem életveszélyes egy gárda ez.

A Newey-csapat munkájától nem tartok. Aki képes volt szimpla diffúzorról 5 futam alatt duplára átállni, majd versenyeket nyerni, kettős győzelmeket aratni, az képes lesz egy győztes tervből győztes autótervvel előállni. És bár apróságnak hangzik 2010 szempontjából, nagyon nem apróság, hogy a 2009-es év utolsó 3 futamát Red Bull autó nyerte, az utolsó versenyt kettős győzelemmel...

Pilóta szempontból is kemény szezon előtt állnak. Azért Webber is, Vettel is hibázott tavaly többször is, és ha elgondoljuk, hogy Rosberg az egyetlen riválisuk, aki nem nyert még futamot, mellette viszont egy Massa-Alonso-Schumacher-Hamilton-Button csatársorral kell szembenézni, azért attól melege lesz bárkinek. Megvallom, én Webbert ebben a névsorban egyszerűen nem tartom képesnek arra, hogy VB-t nyerjen. Nem azért, mert csupa világbajnok, hanem azért, mert mind olyan pilóta, aki valóban éles helyzetekben stabilabb, egyenletesebb teljesítményt hoz Mark Webbernél. A balhés leszorítások/kiszorítások/előzési helyzetek, amiket 2008-2009-ben mutatott, engem arra emlékeztetnek, hogy nem képes mindig hidegvérrel kezelni a forró helyzeteket. Pedig enélkül nem lehet (főleg ilyen vérfarkasok ellen) címet nyerni.

A másik meg Vettel, a hatalmas kérdőjel. Több buta vezetői hiba (sorry guys, I'm an idiot - sosem felejtem el ezt a rádiókommentet Seb-től...), megannyi zseniálisan teljesített verseny - ez a gyerek kétségtelenül képes lehet bárkit megverni. Képes lehet 1-2 komoly riválist, de vajon négyet is tudna? A kis Seb még mindig pofátlanul fiatal, és annál éhesebb, de még sok tanulnivalója van. Nagyon kell passzolnia mindennek, hogy címet tudjon nyerni. Ha viszont finomít annyit a vezetési stílusán, hogy a buta hibák elmaradjanak, akkor én nem tartom túlzásnak, hogy ismét komoly esélyese legyen a címnek.

Nekik is csak ugyanazt kívánhatom, mint a többieknek - legyen erős autójuk, legyen versenyképes csomagjuk, nekünk pedig legyen izgalmas szezonunk!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kemenyebbkeverek.blog.hu/api/trackback/id/tr681706512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása